◄
50.
ДОПОМОГА МАГНІЮ ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ
Використано матеріали сайту
http://www.magnesioperu.netНизький рівень магнію, широко визнаний як маркер
діабету, зустрічається у 40% пацієнтів з діабетом. Від-
сутність магнію збільшує ризик серцево-судинних за-
хворювань, очних симптомів і пошкоджень нервів у ді-
абетиків, в той час як добавка може їм запобігти.
Магній є необхідним чинником у виробництві енергії
з резервів цукру в м’язах і печінці. Перевантаження цу-
кром може викликати дефіцит магнію декількома спосо-
бами.
Оброблений цукор не містить вітамінів і мінералів, за-
лишаючи тільки порожні калорії, які не забезпечують
цінні поживні речовини.
Дослідження в області харчування, про які повідомив
д-р Абрам Хоффер (який відомий з ортомолекулярними
ліками Лінуса Полінга), показують, що процес переро-
бки цукру видаляє 93% хрому, 89% марганцю, 98% ко-
бальту, 83% міді, 98% цинку і 98% магнію, все необ-
хідне для життя. Тому організм повинен отримувати все
з власних запасів мінералів і вітамінів, щоб забезпечити
переварювання цукру.
Нездатність використовувати цукор призводить до
утворення токсичних продуктів, таких як піровиногра-
дна кислота і інші аномальні цукри, які накопичуються
в мозку, нервовій системі і еритроцитах, де вони зава-
жають клітинному диханню і викликають дегенеративні
захворювання.
Магній відіграє важливу роль в секреції і функції ін-
суліну; без цього діабет неминучий. Вимірний дефіцит
магнію поширений при діабеті і в багатьох його усклад-
неннях, включаючи серцеві захворювання, пошко-
дження очей, високий кров’яний тиск і ожиріння.
Коли лікування діабету включає магній, ці проблеми
зникають або зводяться до мінімуму. Ми також знаємо,