Table of Contents Table of Contents
Previous Page  308 334 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 308 334 Next Page
Page Background БІШОФІТ ПОЛТАВСЬКИЙ ЗМІСТ СТАТЕЙ

50.

ДОПОМОГА МАГНІЮ ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ

Використано матеріали сайту

http://www.magnesioperu.net

Низький рівень магнію, широко визнаний як маркер

діабету, зустрічається у 40% пацієнтів з діабетом. Від-

сутність магнію збільшує ризик серцево-судинних за-

хворювань, очних симптомів і пошкоджень нервів у ді-

абетиків, в той час як добавка може їм запобігти.

Магній є необхідним чинником у виробництві енергії

з резервів цукру в м’язах і печінці. Перевантаження цу-

кром може викликати дефіцит магнію декількома спосо-

бами.

Оброблений цукор не містить вітамінів і мінералів, за-

лишаючи тільки порожні калорії, які не забезпечують

цінні поживні речовини.

Дослідження в області харчування, про які повідомив

д-р Абрам Хоффер (який відомий з ортомолекулярними

ліками Лінуса Полінга), показують, що процес переро-

бки цукру видаляє 93% хрому, 89% марганцю, 98% ко-

бальту, 83% міді, 98% цинку і 98% магнію, все необ-

хідне для життя. Тому організм повинен отримувати все

з власних запасів мінералів і вітамінів, щоб забезпечити

переварювання цукру.

Нездатність використовувати цукор призводить до

утворення токсичних продуктів, таких як піровиногра-

дна кислота і інші аномальні цукри, які накопичуються

в мозку, нервовій системі і еритроцитах, де вони зава-

жають клітинному диханню і викликають дегенеративні

захворювання.

Магній відіграє важливу роль в секреції і функції ін-

суліну; без цього діабет неминучий. Вимірний дефіцит

магнію поширений при діабеті і в багатьох його усклад-

неннях, включаючи серцеві захворювання, пошко-

дження очей, високий кров’яний тиск і ожиріння.

Коли лікування діабету включає магній, ці проблеми

зникають або зводяться до мінімуму. Ми також знаємо,